Toekomstagenda
De biologische landbouw en voeding groeit spectaculair en de verwachting is dat die groei de komende tien jaar onverminderd aanhoudt. Daarom hebben verschillende initiatiefnemers op 10 oktober 2015 een Bio1000 georganiseerd. Tijdens deze Bio1000 gingen ruim 500 geïnteresseerden samen in gesprek over de vraag: ‘Waarom biologisch?’ Het doel van de dag was om de hoofdthema’s van biologische voeding, die door de zaal als meest urgent worden ervaren, vast te stellen en concreet invulling te geven. Het filmpje hieronder geeft een impressie van de dag.

Waarom een Bio1000?
Hoe zien we de toekomst van ons voedsel? Tijdens de Bio1000 bespraken de deelnemers wat zij belangrijk vinden voor de biologische beweging. In de zaal waren alle doelgroepen die betrokken zijn bij bio vertegenwoordigd: consumenten, boeren, handel en verwerking, overheid, onderzoekers, banken en belangenorganisaties. Met elkaar gingen zij in gesprek over de grote uitdagingen van de sector. De resultaten van de Bio1000 vindt u hier.

En nu?
De belangrijkste vraag aan het einde van de Bio1000 was: Wat ga jij zelf doen? Verschillende deelnemers hebben de uitdaging aangenomen om na het event de resultaten van de dag verder uit te werken. Tijdens de Bio-beurs (20-21 januari 2016) hebben de zes thema-werkgroepen hun tussentijdse uitkomsten en adviezen gepresenteerd. De presentaties vind je hier.

Op dit moment worden deze zes thema’s verder uitgewerkt. Onder het kopje ‘Themagroepen‘ vindt u hier meer informatie over. Als u zich wilt aansluiten bij een van de werkgroepen kunt u contact opnemen met de organisatie.